Dolgozói személyszállítás

Az elmúlt évek jelentős változásai során mindennapi életünk alakulása megváltozott, még azok is, amelyek korábban beleivódtak a rutinunkba. Ide tartozik a munka alakulása, amely a legérintettebb terület.

Az egyik legsürgetőbb probléma, amellyel a munkavállalók és a munkaadók egyaránt szembesültek, az, hogy mit tegyenek a szállítással kapcsolatban?

Legyen szó kisebb vállalkozásról vagy nagyobb cégről, a termelődő profitot erősen befolyásolja a munkások kipihentsége, mentális és fizikai állapota, amit a mindennapi munkába járás módja és ideje is meghatároz. Ennek a felismerése egy olyan igényt hívott életre, amelyet egyre több cég elismer és alkalmaz, ez pedig nem más, mint a dolgozói személyszállítás.

Miért van szüksége dolgozói személyszállításra?

Míg az irodák és vállalkozások egyre inkább visszakerülnek a régi kerékvágásba, előfordulhat, hogy nem mindenki érzi magát kényelmesen a szokásos ingázási szokásaihoz visszatérve. A dolgozói személyszállítás egy olyan biztonságos alternatívát jelent, amely garantálja a felelősséget az alkalmazottai iránt, ez pedig rendkívüli pozitív hozzáállást eredményez az alkalmazottak részéről.

A dolgozói személyszállítás nem csak a munkások teljesítményének növelésében játszik szerepet, de komoly költségmérséklő tényező is, mivel:

  • elmarad a bérletek után fizetett járulék, 
  • miközben a munkásjárat költségei után az ÁFÁT a cégek vissza tudják igényelni. 

Így lesz a dolgozói személyszállítás nélkülözhetetlen megoldás a hétköznapokban, hiszen így az alkalmazottak időben és biztonságosan eljutnak a munkába és haza, nem nehezítik átszállások, valamint a tömegközlekedés megbízhatatlansága és a késések nem okoznak rendszeres fejfájást.

6 szempont, amiért érdemes igénybe venni a dolgozói személyszállítást vállalkozása számára.

1. Tömegközlekedési zsúfoltság kiküszöbölése

A metró, villamos, vonat és buszok zsúfoltsága nehéz helyzeteket teremt, ehelyett sokkal kényelmesebb magánbusszal utazni. A vállalati személyszállítás nagyobb rugalmasságot kínál, már abból a szempontból is, hogy egyes központok tömegközlekedéssel nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthetőek.

Ha igénybe veszi a dolgozói személyszállítás szolgáltatásunkat személyre szabhatja az útvonalat, hogy az utazás a lehető leghatékonyabb legyen a menetrend segítségével, hogy az irodába vagy gyárba való eljutás kevesebb gondot okozzon.

2. Forgalmi dugok idejének csökkentése

Tudta, hogy egy városban a forgalmi torlódások mértéke összefügg a város életminőségével? Előfordul, hogy a nagy forgalmú városokban, ezek néha órákat vesznek el az emberek napjaiból.

Ezzel szemben a dolgozói személyszállítás kevesebb járművet jelent az utakon!

3. Növeli az alkalmazottak lelkesedését

Míg a távmunka miatt sokan újraértékelték a munkahelyi környezetet, egyes alkalmazottak inkább elválasztják személyes és szakmai életüket. E határok betartásának egyik módja az, ha visszamegyünk az irodába, és a munkát az otthontól távol tartjuk. 

Azon alkalmazottak számára, akik személyesen szeretnének visszatérni, a dolgozói személyszállítás felkínálása a munkavállalók hatékonyságának növekedéséhez vezethet. A munkába állás egyszerű és biztonságos módja növelheti a munkavállalók általános elégedettségét, ami bizonyítottan növeli a termelékenységet.

4. Segít a környezetszennyezés minimalizálásában

A dolgozói személyszállítás használata életképes és ökológiailag nagyszerű választás a Földanya gondozásának.

A vállalatok csökkenthetik szénlábnyomukat, ha az alkalmazottak egyetlen kényelmes járműben utaznak. Azáltal, hogy csökkentik az alkalmazottak által munkába vitt autók számát, hozzájárulnak a mérgező üvegházhatású kibocsátások csökkentéséhez. Valójában a dolgozói személyszállítás lényegesebben kevesebb CO2-t bocsát ki, mint az összes többi utazási forma.

5. Az épületek közötti utazás megkönnyítése

Ha cégének szélesebb campusa vagy több épülete van, amelyekben különböző részlegek találhatók, a helyek közötti utazás fárasztó lehet, főleg, ha saját maguknak kell eligazodniuk. A parkoló autók mozgatása vagy a nagyobb távolságok gyaloglása között jelentős idő vész el. Egyes cégek korlátozott parkolóhellyel rendelkeznek, és sok pénzt takaríthatnak meg egy alkalmazotti transzferrel. 

Ahelyett, hogy nagyobb költségekkel kellene számolni a további földvásárlás és a parkoló bővítése miatt, a dolgozói személyszállítás olyan befektetés, amely hosszú távon segíthet alacsonyan tartani a vállalati kiadásokat.

6. Csapatépítési lehetőség megteremtése

Ha nem közvetlenül dolgoznak együtt egy projekten, a vállalaton belüli különböző csapatokhoz tartozó emberek utaztatása alkalom lehet arra, hogy találkozzanak és ismerkedjenek. Semmi sem olyan hatékony, mint egy kötetlen csevegés. 

Kitudja, talán ezekből a beszélgetésekből is kicsírázik néhány új üzleti ötlet!

Küszöbölje ki a problémákat profi módon, hiszen a dolgozói személyszállítás nap mint nap biztonságosan, és pontosan juttatja célba alkalmazottait!